Čokoladna mousse torta z brusnicami
Prazniki so v polnem zamahu – zabave in druženja, na katerih smo me, ki smo bolj kuharske narave, glavne dobaviteljice tort in slaščic v vseh oblikah. Brez skrbi, se ne pritožujem, saj je to odlična priložnost za eksperimentacijo in preizkušanje novih receptov in kombinacij okusov. Tokrat nisem imela obilice časa za packanje v kuhinji, tako da sem se lotila priprave preproste čokoladne mousse torte (vedno zagarantirani hit), ki sem jo obogatila z brusnično marmelado. Rezultat je bil sijajen, torte pa že dolgo ni več!
SESTAVINE
- 250 čokoladnih piškotov po želji (jaz sem uporabila čokoladne piškote elVita Breakfast)
- 125 g masla
- 750 ml sladke smetane
- 300 g 70 % temne čokolade
- 2 vrečki vaniljevega sladkorja
- 1 žlica naravne vaniljine esence (lahko tudi semena vanilijevega stroka)
- 8 žlic brusnične marmelade
PRIPRAVA
1. Maslo stopiš. Piškote zmelješ v multipraktiku in dodaš stopljeno maslo. Dobro premešaš.
2. Dno pekača obložiš z maslom ali papirjem za peko. Maso streseš v pekač in jo z dlanmi dobro pritisneš ob dno.
3. Sedaj se lotiš nadeva. Čokolado nadrobiš v koščke in jo segrevaš v kozici nad vodno paro, dokler se čokolada ne raztopi. Pustiš stati 10 minut, da se ohladi.
4. Sladko smetano streseš v višjo posodo in ji dodaš sladkor in vaniljo (pazi, da je smetana dobro ohlajena). Za mousse je pomembno, da smetana ni pretrda, tako da jo rahlo stepeš – to je takrat, ko na površini nastanejo majhni beli rožički.
5. Dodaš brusnično marmelado in čokolado, ter dobro premešaš z mešalnikom na najmanjši hitrosti.
6. Nadev preliješ v pekač.
7. Postaviš v hladilnik vsaj za pol ure.
Comments
Leave a Comment
Sorry. No data so far.
Be the first to comment.