Čokoladna mousse torta z brusnicami

img_6192

Prazniki so v polnem zamahu – zabave in druženja, na katerih smo me, ki smo bolj kuharske narave, glavne dobaviteljice tort in slaščic v vseh oblikah. Brez skrbi, se ne pritožujem, saj je to odlična priložnost za eksperimentacijo in preizkušanje novih receptov in kombinacij okusov. Tokrat nisem imela obilice časa za packanje v kuhinji, tako da sem se lotila priprave preproste čokoladne mousse torte (vedno zagarantirani hit), ki sem jo obogatila z brusnično marmelado. Rezultat je bil sijajen, torte pa že dolgo ni več!

SESTAVINE

  • 250 čokoladnih piškotov po želji (jaz sem uporabila čokoladne piškote elVita Breakfast)
  • 125 g masla
  • 750 ml sladke smetane
  • 300 g 70 % temne čokolade
  • 2 vrečki vaniljevega sladkorja
  • 1 žlica naravne vaniljine esence (lahko tudi semena vanilijevega stroka)
  • 8 žlic brusnične marmelade

PRIPRAVA

1. Maslo stopiš. Piškote zmelješ v multipraktiku in dodaš stopljeno maslo. Dobro premešaš.
2. Dno pekača obložiš z maslom ali papirjem za peko. Maso streseš v pekač in jo z dlanmi dobro pritisneš ob dno.
3. Sedaj se lotiš nadeva. Čokolado nadrobiš v koščke in jo segrevaš v kozici nad vodno paro, dokler se čokolada ne raztopi. Pustiš stati 10 minut, da se ohladi.
4. Sladko smetano streseš v višjo posodo in ji dodaš sladkor in vaniljo (pazi, da je smetana dobro ohlajena). Za mousse je pomembno, da smetana ni pretrda, tako da jo rahlo stepeš – to je takrat, ko na površini nastanejo majhni beli rožički.
5. Dodaš brusnično marmelado in čokolado, ter dobro premešaš z mešalnikom na najmanjši hitrosti.
6. Nadev preliješ v pekač.
7. Postaviš v hladilnik vsaj za pol ure.

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>