Churrosi malo drugače

Mednarodno, Sladica | February 6, 2016 | By

Churros-recept

Prehitela sem svojo željo po Churrosih v njihovem “domačem” okolju in jih naredila sama. Njihov izvor je sicer nejasen, v originalu pa so videti kot rebraste ocvrte palčke, postrežene z vročo čokolado. Moja one-bite verzija je malce manj sladka in narjena iz pirine moke, ampak prav tako slastna.

SESTAVINE

Churros

  • 2 dcl vode
  • 1 cimetova palčka
  • 140 g pirine moke
  • 1 čajna žlička medu
  • 4 jedilne žlice kokosovega masla
  • 4 jajca
  • limonina lupina
  • ščepec soli
  • olje
  • sladkor in cimet
  • vrečka za iztiskanje

Vroča čokolada

  • 75 g temne čokolade
  • 1 dcl sladke smetane

Vanilijeva krema

  • 1 strok vanilije
  • 2 dcl mleka
  • 2 rumenjaka
  • 1 jedilna žlica medu
  • 2 jedilni žlici moke

POTEK

  1. V posodo daš vodo, cimetovo palčko, limonino lupino in vse skupaj zavreš. Zmanjšaš ogenj in kuhaš še 1 minuto nato pa odstraniš limonino lupino in cimet.
  2. Dodaš maslo, med in sol ter kuhaš dokler se maslo in med ne stopita.
  3. Odstaviš iz ognja in z leseno kuhalnico hitro vmešaš moko – oblikuje se svetleče testo. Še za 2 minuti med mešanjem pokuhaš na nizkem ognju in odstaviš. Testo premakneš v srednje veliko posodo in počakaš cca 5 min, da se shladi.
  4. Vmešaš jajca, po eno naenkrat, in vseskozi dobro mešaš. Testo bo postalo zelo lepljivo.
  5. Segreješ olje na 180C in daš testo v vrečko za stiskanje. Ko je olje segreto, počasi spuščaš testo in ga režeš s škarjami, saj bo veliko lažje kot z nožem. Cvreš do zlato rjave barve.
  6. Zmešaš cimet, sladkor in malce ohlajene Churrose povaljaš v mešanici.
  7. Za vročo čokolado segreješ smetano do vretja in vanjo dobro vmešaš čokolado.
  8. Za vanilijevo kremo daš moko v 1/2 dcl mleka in dobro premešaš. Dodaš še rumenjake ter med in znova premešaš.
  9. V preostalo mleko dodaš vanilijev strok in ga zavreš. Ko zavre, odstraniš strok, ga prerežeš in semena vanilije postrgaš v mleko.
  10. Med kuho na nizkem ognju postopoma dodajaš mešanico z moko, rumenjaki in medom ter vseskozi dobro mešaš.Kuhaš še cca 3 min oz do ustrezne gostote.

Vir: Churros, Vanilijeva krema

Če ste uživali v tem receptu, si oglejte tudi:

Lešnikova pitaLešnikova pita

sladoledna_torta-003-1024x683Sladoledna torta s svežimi borovnicami

mousse-tortaČokoladni mousse x3

nutela_3Domača nutella

Comments

  1. StreetFood Teden: Španska vas | Limetka.si - […] Churrosi malo drugače […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>