Cheesecake za drzne (brez peke)
Zakaj za drzne? Ker naš čokoladni cheesecake vsebuje prav posebno sestavino: v sredini torte goste čakala krema iz odličnega Palmieri desertnega vina z belimi tartufi, ki povzdigne navadni cheesecake v nekaj posebnega. Ravno iz tega razloga sem se torto odločila postreči ob romantični večerji, saj ji večerni ambient resnično paše. Priprava je izjemno preprosta, in zato primerna tudi za večja srečanja, saj dobimo “wow” faktor z minimalno truda.
SESTAVINE
- 300 g kremnega sira
- 500 g sladke smetane
- 200 g temne čokolade
- 250 g piškotov
- cca 250 g masla
- 3 jedilne žlice sladkorja
- 2-3 dcl Palmieri desertnega vina z belimi tartufi
- 2-3 čajne žlićke želatine v prahu
- čokolada za okras
- pekač
POTEK
- Stepeš smetano in vanjo vmešaš kremni sir in sladkor.
- Na vodni kopeli stopiš čokolado in jo vmešaš v kremo.
- Nadrobiš piškote in jih zgneteš z raztopljenim maslom – maslo dodajaš postopoma. Nato z maso obložiš dno in nizek rob pekača.
- Vzameš 2 – 3 dcl vina. 2 – 3 čajne žličke želatine daš v manjšo skodelico in ji dodaš 2 – 3 jedilne žlice pripravljenega vina. Počakaš, da želatina nabrekne.
- Segreješ preostalo vino, tik pred vretjem odstaviš in dobro vmešaš želatino. Počakaš, da se malce shladi in prične gostiti.
- Medtem na piškote enakomerno razporediš polovico kreme in jo preliješ z želatino, ko je ta ohlajena.
- Za pol ure daš pekač v hladilnik, da se želatina dokončno strdi in nato premažeš s preostalo kremo.
- Vse skupaj daš še za cca pol ure v hladilnik, na koncu pa lahko cheesecake posuješ z naribano čokolado
Pa dober tek!
Comments
Leave a Comment
Sorry. No data so far.
Be the first to comment.