Cheesecake browniji

Houseparty, Sladica | August 21, 2016 | By

Cheesecake browniji

Radi jemo zdravo. Ponavadi. Včasih pa se tako zelo prileže kaj zelo čokoladnega, maslenega in pregrešnega. Za takšne primere Limetke ponujamo čudovito rešitev! Cheesecake browniji so narejeni hitro in so zelo zelo čokoladni, ampak zaradi osvežujoče rikote sploh niso presladki. Najboljši so, če počakajo čez noč (če vam uspe), saj so potem dobro uležani in se sestavine še malo prepojijo.

SESTAVINE:

Za brownie mešanico:

  • 175 g masla
  • 3 žlice kakava
  • 150 g sladkorja v prahu
  • 2 stepeni jajci
  • 125 g moke

Za cheesecake mešanico:

  • 250 g rikote
  • 40 g rjavega sladkorja
  • 1 stepeno jajce

PRIPRAVA:

  1. Pečico segreješ na 180 °C in pripraviš manjši pekač (okoli 28 x 17 cm).
  2. V kozici stopiš maslo, odstaviš s štedilnika in vmešaš kakav in sladkor.
  3. Vmešaš stepena jajca in postopno vmešaš še moko.
  4. Vliješ v pripravljen pekač.
  5. Posebej zmešaš rikoto, rjavi sladkor in stepeno jajce.
  6. Rikotino mešanico z žlico pokapaš čez brownie mešanico in z žlico ali nožem obe plasti na hitro marmornato premešaš.
  7. Pečeš približno 40 minut na 180 °C (da mešanica postane čvrsta), nato pa ohladiš in narežeš na kose.
  8. Za popolno izkušnjo postrežeš z vanilijevim sladoledom. Dober tek!

Comments

  1. Leave a Reply

    Katja
    November 15, 2016

    Pozdravljene,
    z vašimi recepti sem zelo zadovoljna, vendar mi brownie niso uspeli. Izgled je bil enak vašemu, testo pa je bilo zbito in suho. Sem naredila napako, da sem vmešala sestavine v vroče maslo?
    Hvala in lep pozdrav

  2. Leave a Reply

    limetka.si
    November 15, 2016

    Živjo, Katja!
    Testo res postane bolj zbito, ker nimajo pecilnega praška, ampak načeloma to ni problem, ker naj bi bili sočni. Če so postali presuhi, je najbrž težava, da so bili malenkost predolgo v pečici in so se preveč izsušili. Zelo je odvisno od tega, kakšno pečico imate. Nasploh je pa pri brownijih ponavadi bolje, da se jih zapeče malo manj kot pa preveč.
    Upam, da bo prihodnjič z njimi več sreče! 🙂
    LP, Urška

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>