Cheddarjeve palčke s sezamom

Cheddarjeve palcke s sezamom

Sirove palčke = daleč najlepši užitni ornament ob pivu.

Name imajo isti efekt kot skleda arašidov: bi bilo škoda, da kaj ostane, najbolje, da kar pojem vse v prvih petih minutah. In so resnično vredne greha: hrustljave in polne okusa, popolna spremljava mrzlemu pivu, ki se je nikoli ne naveličam. So odlična rešitev za zabave, saj spodnji recept producira enormno količino palčk ob minimalnem vložku časa in energije. Še kakšen dip, kot sta na primer avokadov namaz s tuno ali humus, in ste na konju!

Ampak katero pivo izbrati za spremljavo? Za pomoč pri izbiri smo znova prosili Birbox.si, kjer nam je birboss Dejan Žerdin svetoval Vizir pšenično pivo, sveže in igrivo pšenično pivo za vse ljubitelje posebnih in pikantnih piv. Pšeničnemu sladu so pogumno dodali ingver, ki pivu da njegov specifičen osvežilen okus.

SESTAVINE

  • 250 g bele moke
  • 90 g masla
  • 80 g sezama
  • 100 g naribanega cheddar sira
  • ščepec soli
  • 1 dl vode

PRIPRAVA

  1. Zmešaš moko, sezam, sol in poper.
  2. Dodaš maslo in počasi s prsti vmešaš maslo v moko, da dobiš drobtinasto konsistenco.
  3. Dodaš vodo in mešaš, dokler ne dobiš kepe testa. Testo je kar trdo na tej točki, kar je v redu.
  4. Testo razrežeš na pet enakomernih delov.
  5. Vsako kepo razvaljaš na peki papirju na 1 mm debeline (torej zelo tanko) in razrežeš na trakove.
  6. Pečeš v pečici 10 minut na 200 stopinjah celzija.
  7. Ponoviš še z ostalimi.

Naj tekne!

Vesna Doknić

Comments

  1. Cheddarjeve palčke s sezamom | Ljubljananjam - […] Cheddarjeve palčke s sezamom […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.