Bučkin čips na 3 načine

buckin cips

Čips, stari prijatelj zabav in druženj, tokrat v malo drugačni in manj kalorični različici. Limetke smo se odločile za pripravo treh okusov, da bodo gosti siti in zadovoljni!

  1. Začnemo s kombinacijo česna in parmezana, ki diši po italiji in nudi klasično kombinacijo slanega parmezana in ostrega česna.
  2. Nadaljujemo z limono in čilijem, bolj orientalsko navdihnjena in začinjena verzija, ki nudi lepo kombinacijo kislosti in pikantnosti.
  3. Za konec prihranimo bolj prilagodljivo kombinacijo začimb, ki jo lahko prilagodite sestavinam, ki jih ljubite in imate v omari. Limetke tu nudimo našo kombinacijo okusov!


SESTAVINE

Česen & Parmezan

  • 2-3 bučke
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 1 pest naribanega parmezana
  • 1 čajna žlička origana
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 1 jedilna žlica kruhovih drobtin (opcijsko)
  • peki papir
Limona & Čili
  • 2-3 bučke
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 1 jedilna žlica limoninega soka
  • 1 jedilna žlica čilija v prahu
  • ščepec soli
  • peki papir
Mešanica začimb
  • 2 – 3 bučke
  • 2 jedilni žlici olivnega olja
  • 1 jedilna žlica čilija v prahu
  • 1 čajna žlička česna v prahu
  • 1 čajna žlica paprike v prahu
  • 1/2 čajne žličke kumine
  • 1/2 čajne žličke popra
  • peki papir
POTEK
1. Pečico segreješ na 110 stopinj.
2. Bučke opereš in naribaš, oziroma narežeš na čim tanjše rezine.
3. Zmešaš vse začimbe (od 3. alineje do peki papirja)
4. Rezine bučk namažeš z olivnim oljem in poškropiš z mešanico začimb.
5. Na pekač položiš peki papir in enakomerno razporediš rezine bučk. Pečeš 45-60 min, oziroma dokler niso hrustavlje.
Naj tekne!

Comments

Be the first to comment.

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>