Brunch: sendvič iz slanih piškotkov s sirom in drobnjakom, jajcem na oko in avokadom

Brunch: sendvič iz slanih piškotkov s sirom in drobnjakom, jajcem na oko in avokadom_1

Pa se nam je končno s prijatelji uspelo namenit za prvi nedeljski skupinski brunch, kakšno veselje! Kot ste mogoče že zasledili sem velik oboževalec te zelo ameriške tradicije, ki je dobrodošla nadgradnja bolj enoličnega zajtrka. Na srečo ne gre za vsakodnevno zadevo, saj bi vsi s težavo zlezli v hlače, a vsake toliko zagotovo paše.

Tokratna edicija je bila posvečena mini sendvičku iz slanih piškotkov s sirom in drobnjakom, jajcem na oko in avokadom. Ker nas je bilo kar pet kuharjev v eni kuhinji, smo slani in sladki del bruncha (o sladkem presenečenju več kmalu!) zmagoslavno pripravili v kakšni uri in pol, potem pa navalili na hrano in se zadovoljno nasmihali on srkanju domače limonade.

Priprava slanih piškotkov je zelo preprosta, končni rezultat pa krhek in maslen. Z avokadom in jajcem na oko tvorijo popolno harmonijo, ki se kar stopi v ustih.

SESTAVINE

za 3 – 5 oseb

  • 130 g moke
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 4 jajca
  • 1 manjši avokado, narezan na rezine
  • približno 40 g masla, narezanega na kockice
  • 1 skodelica naribanega trdega sira
  • šop narezanega svežega drobnjaka
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol, poper

POSTOPEK

  1. Pečico segreješ na 180 stopinj. Velik pekač obložiš s papirjem za peko.
  2. V skledi zmešaš moko, sol in pecilni prašek. Vmešaš maslo, in ročno pregneteš, da se maslo lepo zlije z mešanico.
  3. Dodaš drobnjak in ¾ skodelice sira.
  4. V mali posodi z metlico stepeš eno jajce in kislo smetano.
  5. Dodaš v suho mešanico in dobro premešaš. Testo bo na tej točki kar lepljivo, dodaš še malo moke, če je potrebno.
  6. Testo preneseš na pomokano površino in razvaljaš do debelosti 2 – 3 cm.  Iz testa z okroglim modelčkom (jaz sem uporabila kozarec za viski) izrežeš piškote, ki jih položiš na pekač.

postopek

  1. Ostali sir razporediš po piškotih, da se bo lepo zapekel v pečici.
  2. Pečeš približno 15 minut.
  3. Ko so pečeni, jih pustiš, da se malo ohladijo, in se ta čas lotiš piprave jajc.
  4. Pripraviš 3 jajca. Mi smo se poslužili metode, ki sem jo zasledila na blogu Kruh in Vino: segreješ ponev, raztopiš maslo skupaj z vodo in takoj, ko se maslo stopi, dodaš jajce in pokriješ s pokrovko. Nadaljuješ peko na majhnem ognju, da jajce lepo zakrkne.
  5. Prerežeš piškote, daš tri spodnje dele na krožnik. Obložiš z avokadom in dodaš eno jajce, malo soli in sveže mletega popra. Dodaš še gornje dele in voila!

Brunch: sendvič iz slanih piškotkov s sirom in drobnjakom, jajcem na oko in avokadom_2

Brucnh_skupinska

 

Hvala Danielu, Maši, Katarini in Veroniki za super nedeljo!

Vesna Doknić

Če ste uživali v tem receptu, si oglejte tudi:

DSC_0259-1024x685Španska tortilija

ameriske palacinkeAmeriške palačinke z ananasovim prelivom

s_ohrovtova_fritataFritata z ohrovtom in pinjolami

IMG_5708Hrustljavi krompirjevi polpeti

IMG_0149c (1)_pngMusakini mafini

 

Comments

  1. Španska tortilija | Limetka.si - […] Sendvič iz slanih piškotkov s sirom in drobnjakom […]
  2. Hačapuri – gruzijski kruhki s sirom | Limetka.si - […] Sendvič iz slanih piškotkov s sirom in drobnjakom […]
  3. Hash browns – hrustljavi krompirjevi polpeti | Limetka.si - […] Sendvič iz slanih piškotkov s sirom in drobnjakom […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>