Brezglutenska pomarančno čokoladna torta

Pomarančno - čokoladna torta

Tokrat je bila izziv brezglutenska torta, želela pa sem tako, ki je še nisem delala…in naletela na pomarančno torto. Po originalnem receptu je okus fuzija Maroka, Mediterana, Srednjega Vzhoda in tipična judovska sladica, ki se jo streže v času pashe oziroma judovske velike noči. Biskvit je zelo sočen in osvežilen, dodala sem mu še čokoladni preliv, ki naredi zame piko na i.

SESTAVINE

Biskvit

  • 3 pomaranče
  • 6 jajc
  • 250 g mletih mandljev
  • Med
  • 1 čajna žlička sode bikarbone

Preliv

  • 225g 70% čokolade
  • 2,5 dcl sladke smetane

Dekoracija

POTEK

  1. V veliko posodo naliješ vodo in jo zavreš. Nato dodaš cele pomaranče in kuhaš vsaj 1 uro.
  2. Nato vodo odliješ in počakaš, da se pomaranče ohladijo.
  3. Pečico segreješ na 200 °C in pripraviš maso za biskvit.
  4. Zmešaš jajca, med, mandlje in sodo bikarbono.
  5. Olupiš pomaranče in jih zmiksaš v pire.
  6. Pomarančni pire počasi vmešaš v maso za biskvit.
  7. V pekač daš peki papir, vliješ maso in pečeš približno 45 min.
  8. Za preliv nadrobiš čokolado in segreješ smetano do vretja.
  9. Tik preden zavre, jo odstaviš in vanjo vmešaš čokolado. Mešaš dokler ni preliv enakomeren.
  10. Preliv pustiš počivat približno15 min, preliješ torto in jo daš v hladilnik, da se strdi.

HACK:

  • Tudi brez preliva je fenomenalna in tako primerna tudi za laktozno netolerantne.

Comments

  1. Brezglutenska pomarančno čokoladna torta | Ljubljananjam - […] Brezglutenska pomarančno čokoladna torta […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.