Božični navdih: božični trifle

Hitra priprava, Sladica | December 4, 2014 | By

Christmas-Trifle-817x1024

Popdizajn je na radiu, tako da je čas, da tudi mi odpremo sezono prazničnih receptov in si ogledamo klasičen britanski božični recept – Christmas Trifle. Ni presenetljivo, da se je narod, ki je tako obseden s ‘sponge cake’ variacijami odločil spužvo potopiti v sok/alkohol, dodati malo kreme in sadja, in celotno zadevo servirati za božič. Kar JE presenetljivo, je kako zelo okusen in sočen je božični trifle, da ne omenim s kakšno lahkoto se ga da ustvariti.


SESTAVINE

  • Marcipan kolač oz. kolač z rozinami, narezan na kockice
  • Pomarančni sok
  • Osnovna vanilijeva krema (priporočam recept s food.com, enostaven in preverjeno okusen)
  • Brusnična omaka (osebno mi je nabolj všeč varianta iz Hoferja)
  • Jagode, narezane na rezine
  • Sladka smetana, stepena
  • Čokolada za dekoracijo, po želji

POSTOPEK

  1. V veliki stekleni posodi na dno razporediš marcipanov kolač, ki ga preliješ z malo pomarančnega soka, da bo bolj sočen.
  2. Nato položiš plast jagod, vaniljeve kreme in brusnične omake čez kolač.
  3. Postopek ponoviš, tako da je sladica v dveh plasteh.
  4. Na vrh dodaš stepeno sladko smetano in nastrgano čokolado.

Voila!

Vesna Doknić

Comments

  1. Ideje za praznične jedi: e-knjiga slovenskih kulinaričnih blogerjev | Blurred Limes - […] Sladice: rafaelo presne kroglice z brusnicami in božični trifle […]

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.