Bananin sladoled z ameriškimi orehi

Bananin sladoled s karameliziranimi ameriškimi orehi

Brez skrbi, sladoledni obsesiji še ne vidimo konca! Tokrat si privoščimo poslastico z bananami in ameriškimi (pekan) orehi. Recept za bananin sladoled je sam po sebi tako enostaven, da bolj ne bi mogel biti, njegov glavni adut pa je, da omogoča nešteto variacij, kako ga narediti vsakič nekoliko drugačnega. Namesto karameliziranih oreščkov bi vanj lahko dodali nekaj zmrznjenih borovnic, malin, češenj ali pa žlico kakava in koščke čokolade, koščke piškotov, arašidovo maslo, kokosovo moko, javorjev sirup …  možnostim preprosto ni videti konca. Pustite domišljiji prosto pot, saj je pred nami še kar nekaj poletja.

SESTAVINE

 • 2 banani
 • približno 1 dl mleka (lahko tudi rastlinskega)
 • 2 žlici ameriških (pekan) orehov
 • 1 žlica medu
 • cimet

PRIPRAVA

 1. Banane olupiš, narežeš na manjše kose in jih za nekaj ur daš v zamrzovalnik. Lahko bi jih zamrznili tudi cele, ampak potem jih je precej neprijetno lupiti.
 2. Karamelizirane orehe pripraviš vnaprej, da se ohladijo preden jih vmešaš v zmrznjene banane: orehe grobo nadrobiš, zmešaš z žlico medu, posuješ s cimetom in porazdeliš po pekaču, da se med peko ne sprimejo ter pečeš na 180 °C kakih 5 do 8 min. Ohladiš.
 3. Banane vzameš iz zamrzovalnika in po potrebi malo odtajaš, da niso pretrde in se jih da zmešati hitreje.
 4. Banane daš v multipraktik, dodaš mleko in spasiraš do gladkega. Najbolje, da mleko dodajaš postopno, da sladoled ne postane preveč tekoč.
 5. Na koncu na hitro vmešaš še karamelizirane orehe.
 6. Dober tek!

 

Comments

 1. Leave a Reply

  Irma
  July 3, 2016

  ooo, danes bom karamelizirala vse oreškasto, kar pač najdem v shrambi in naredim približek 😛

Leave a Comment

You can use these HTML tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Sorry. No data so far.