Aromatične zvezdice
Prazniki dišijo po cimetu, ingverju in drugih toplih začimbah, ki ne smejo manjkati tudi v prazničnih piškotkih. Tile so sicer podobni klasičnim medenjakom, zaradi melase pa imajo še nekoliko bolj poseben in zanimiv okus, pa še izgledajo lepo, saj jim melasa skupaj s kakavom daje prelepo temno barvo. Izrezani piškotki so brez težav lahko tudi nekoliko debelejši.
SESTAVINE
- 1.3 dl rjavega sladkorja
- 100 g masla
- 1.3 dl melase
- 1 jajce
- 375 g moke
- 60 g kakava
- 2 žlički cimeta
- 1 žlička ingverja
- pol žličke kardamoma
- ščepec soli
- 1 žlička sode
PRIPRAVA
- Zmešaš sladkor in zmehčano maslo, dodaš jajce, melaso in premešaš, da dobiš enakomerno zmes.
- Posebej zmešaš preostale suhe sestavine.
- Suhe sestavine počasi vmešaš v mokre in zamesiš testo.
- Testo oblikuješ v disk, zaviješ v folijo in pustiš počivati v hladilniku vsaj eno uro.
- Testo razvaljaš na debelino približno 5 mm in izrežeš zvezdice.
- Pečeš na 180 °C približno 10 minut.
Naj tekne!
Comments
Leave a Comment
Sorry. No data so far.
Be the first to comment.